Dagens recept är ju som alla andra måndagar ett vegetariskt. Idag ska jag på konferens med jobbet. Snart ska jag lämna hemifrån för att åka till jobbet och därifrån går bilarna mot Trosa
Grön middag i dubbel bemärkelse. Gott var det. Ca 3 portioner. 4 dl blötlagda kikärtor (blötlagd volym)2 dl hackad spenat1 tsk salt (inte mindre det blir trist)2 klyftor vitlök1 dl sesamfrö pepparTill frityr- 0,75 l olja
Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
Idag gick morgonen fort och jag hinner inte skriva nå långt inlägg. Jag gillar inte att gå till jobbet när det är stökigt hemma så jag har vikt tvätt och ställt in de nya glasen i köksskåpet (ska visa för er inom kort) och nu är det dags att cykla till jobbet
Det här är en ost som dyker upp i Indisk matlagning lite här och där och som är jättelätt att göra. Den är neutral i sin smak och lämpar sig mycket väl att ha i grytor, men är också jättegod att steka i förslagsvis ghi, gurkmeja och spiskummin
Den här rätten finns på de flesta Indiska resturanger i Sverige. Den kan variera ganska mycket i både smak och utseende oftast beroende på hur mycket spenat man använder och om man använder tomat i den