sås

sås

  • 36 Recept
Magnus Kebabsås

Magnus Kebabsås

Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 tsk chilisås. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Hot sauce med Habanero & Mango

Hot sauce med Habanero & Mango

Jag har valt att utgå från Habanero som jag kombinerar med mango och då tagit fram denna sås. Häll i en mixer och mixa till en slät sås
Toum (libanesisk vitlökscreme)

Toum (libanesisk vitlökscreme)

Ett recept från Zeinas kitchen, så klart. En len lite fluffig ailoi-liknande creme. Supergod. Receptet ger 4-6 portioner
Ramslökscrème

Ramslökscrème

Jag har hittills använt den i risotto, pasta, soppa, omelett, frittata, paj, guacamole, såser, kryddsmör, färskost, dipp, majonnäs, löjromssnittar, rostad potatis, smörgåsar samt salladsdressing och tänkte även använda den till musslor – kort sagt mycket användbar och vansinnigt god
Krämig sås med soltorkade tomater och bacon

Krämig sås med soltorkade tomater och bacon

Så var det måndag igen. Eller är det torsdag. Imorgon är det fredag. Det är huvudsaken. Svärmor bjöd på en väldigt god röra till det grillade på Valborgs
Jordnötssås

Jordnötssås

Asiatisk sås med jordnötssmak. Ingredienser. 1,5-2 dl Jordnötssmör. 1 burk Kokosmjölk. Ett par skvättar japansk soja eller tamari
…jordnötssås till kyckling och ris.

…jordnötssås till kyckling och ris.

Galet god jordnötsås och galet enkel att göra. Jag valde att servera med ris och kycklingklubbor och god fruktig sallad är gott till då det lättar upp denna goda men tunga sås
Tacosås extra stark

Tacosås extra stark

Inte så där Svenskt lagom utan en sås som etsar sig fast i munnen och lämnar en berörd. En sås man aktar sig för, en sås som utmanar
Löksås

Löksås

Låt såsen koka sakta i 5 minuter. Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter
Kebabsås

Kebabsås

Ingredienser3 dl gräddfil2 msk majonäs3 msk chilisås½ tsk sambal olek1 tsk italiensk salladskrydda1 vitlöksklyftaSvartpeppar och vitpepparev. 13 dl gräddfil2 msk majonäs3 msk chilisås½ tsk sambal olek1 tsk italiensk salladskrydda1 vitlöksklyftaSvartpeppar och vitpepparev
Whiskysås.

Whiskysås.

2 schalottenlökar 2 tsk smör 2 dl vispgrädde 1 tsk senap 2 msk kalvfond, koncentrerad 5 cl whisky svartpeppar 1 msk farinsocker 2 msk kinesisk soja 1 msk grönpeppar 1 tsk maizena 1 tsk smör Skala och finhacka löken
Gratinerade tomater med fetaost

Gratinerade tomater med fetaost

Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Mosa osten och blanda den med grädde, pressad vitlök, timjan, salt och peppar
Maderiasås

Maderiasås

Idag blev det entrecote med parmesanmos och maderiasås. Trots att det har kommit massor med färdiga såser i butikerna känns det som att det mest är olika varianter på bearnaisesås
Brunsås, grundsås

Brunsås, grundsås

Bryn smöret, rör ned mjölet och späd snabbt med vatten och grädde. Tillsätt samtliga övriga ingredienser, låt småkoka under
Kall sås, perfekt till kyckling

Kall sås, perfekt till kyckling

Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. 1-2 matskedar sweet chili sås. Hacka röd lök och tomat i små bitar
Entrecote med vitlökskräm

Entrecote med vitlökskräm

Mör och saftig stekt entrecote serverad med vitlökskräm. Vitlökskrämen toum är en libanesisk specialitet som gärna serveras vid grillat
Hemmagjord bearnaisesås

Hemmagjord bearnaisesås

En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull
Godaste såsen till varmrökt fisk

Godaste såsen till varmrökt fisk

Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Kallrörd Bearnaisesås

Kallrörd Bearnaisesås

Blanda dragonen och vinägern i ett litet glas och ställ åt sidan. Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör