Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 tsk chilisås. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Jag har hittills använt den i risotto, pasta, soppa, omelett, frittata, paj, guacamole, såser, kryddsmör, färskost, dipp, majonnäs, löjromssnittar, rostad potatis, smörgåsar samt salladsdressing och tänkte även använda den till musslor – kort sagt mycket användbar och vansinnigt god
Så var det måndag igen. Eller är det torsdag. Imorgon är det fredag. Det är huvudsaken. Svärmor bjöd på en väldigt god röra till det grillade på Valborgs
Galet god jordnötsås och galet enkel att göra. Jag valde att servera med ris och kycklingklubbor och god fruktig sallad är gott till då det lättar upp denna goda men tunga sås
Idag blev det entrecote med parmesanmos och maderiasås. Trots att det har kommit massor med färdiga såser i butikerna känns det som att det mest är olika varianter på bearnaisesås
En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull
Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Sås. Firade det med att göra min första hollandaisås, och det gick kanon, så god. Såsen vispade jag ihop med stavmixer, vilket gjorde arbetet så mycket enklare
Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör