förrätter

förrätter

  • 9 Recept
Våffla med skagenröra

Våffla med skagenröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Skagenröra 500 gram räkor , skalade 1 kruka(or) dill , 4 msk hackad 0,5 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk citron(er) , pressad 2 msk röd lök , finhackad 1 burk(ar) ishavsrom , röd eller gul 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar Våffelsmet 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl mjölk 100 gram smör 0,5 tsk salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Elsas Älsklingar - Öjebyröra

Elsas Älsklingar - Öjebyröra

1 brk kräftstjärtar. 1 dl riven Västerbottensost. 1 dl majonnäs. 2 msk hackad dill. 1 msk hel kummin. 2 cl OP Andersson
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Tre enkla förrätter

Tre enkla förrätter

Förrätter 1 pkt krustader. Tre enkla förrätter. Krustader med västerbottensost. 1 pkt krustadervästerbottenost1 dl creme fraich1 äggsaltpepparrom, creme fraiche, rödlök och dill
Ostflarn med räkor, creme fraiche & rom – förrätt

Ostflarn med räkor, creme fraiche & rom – förrätt

I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn