fisk

fisk

  • 32 Recept
Citronsås till lax

Citronsås till lax

1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull. 1/2 msk fisk. 1/2 fiskbuljongtärning
Underbart god kall sås till grillad lax och kött

Underbart god kall sås till grillad lax och kött

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

1,5 fisk buljongtärningar. Sista 10 minuterna lägg i fisken skuren i små kuber och tomaterna. 1,5 fisk buljongtärningar
Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis ca 600 torskfilé 1 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk pesto salt peppar 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng. Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar
Torsk med bacon och soltorkade tomater

Torsk med bacon och soltorkade tomater

Lägg fisken i formen och pressa lite citron över fisken. Häll det frästa över fisken. Känn med en sticka att fisken är klar
Lax i ugn med citron & dillsås

Lax i ugn med citron & dillsås

Fisk med citronsås är alltid gott. Lägg den fisken i en ugnssäker form. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
Lchf Lax med Remouladsås

Lchf Lax med Remouladsås

Fisk och Skaldjur,. Lyckad fisketur i frysen idag. 8 Mars 2016. Sås. Lchf Lax med Remouladsås. Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar
Fiskgratäng med champinjoner och bacon

Fiskgratäng med champinjoner och bacon

Idag blev det en hejdundrans god middag, en fiskgratäng gjord på torsk, mums. Nu var det tisdag och om några timmar onsdag, just nu består dagarna av mycket jobb och jag börjar längta till semestern som är vid jul
Fiskgratäng med hummersås

Fiskgratäng med hummersås

En enkel men lite lyxigare fiskrätt med god hummersmak, lika uppskattad till vardags som till fest. Skär fisken i bitar och lägg i en ugnsfast form

Yoghurtsås till fisk

Blanda alla ingredienser och krydda efter smak. Låt stå kallt en stund innan servering. 3 dl matyoghurt 10%
Ugnsbakad laxfilé

Ugnsbakad laxfilé

Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter
Panerad rödspätta med kall dillsås

Panerad rödspätta med kall dillsås

Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Häll såsen över fisken. Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga
Ugns stekt lax med creme fraiche

Ugns stekt lax med creme fraiche

Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den i ugnen med ett täcke av creme fraiche. Ingredienser (4 portioner)
Enkel kall sås till fisk

Enkel kall sås till fisk

Blanda bostongurkan med gräddfil och majonnäs. Krydda med salt och peppar efter egen smak. Låt stå kallt en stund
Kall romsås

Kall romsås

Börja först med att hacka rödlöken och se till att créme fraichen ligger i en skål. Häll ner rödlöken i fraichen och blanda runt
Mumsig laxpasta

Mumsig laxpasta

Koka ihop matlagningsgrädde, grädde, sweetichili-sås, senap och Philadelphia tillsammans med kryddorna
Nötpanerad lax

Nötpanerad lax

Hejsan. Vilken jättetrevlig tjejkväll det var igår, inte gjorde det saken sämre att jag fick ett toppenpris
Kall fisksås

Kall fisksås

Blanda ihop allting och smaka av med tabascon så att du får den styrkan som passar dig. Personligen gillar jag när det bränner till lite