Kött

Kött

  • 12 Recept
Parmesanbakad fläskfilé med Potatisterrine

Parmesanbakad fläskfilé med Potatisterrine

Köttet. bred den över köttet och ugnsgratinera i 200 grader i ca 10-15 minuter. Gott Nytt År. I år var det våran tur att ha nyårsmiddagen och detta serverades till varmrätt
Fläskfilé med täcke

Fläskfilé med täcke

Häll detta i formen över köttet. Bilden visar gratängen innan den är gratinerad i ugnen. Denna rätt blev till genom lite fantasi och kylskåpsrensning
Balsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrön

Balsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrön

På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt. Då är det bara att ta fram det marinerade köttet ur kylskåpet, lägga upp det, garnera och servera
Fläskfilé i krämig sås

Fläskfilé i krämig sås

Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra och lägg sedan över köttet i en
Fläskfilégratäng med kantarellost

Fläskfilégratäng med kantarellost

Skär purjolöken och skinkan i bitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet. 11 köttbuljongtärning. 1Ca 600-700 g fläskfilé 200 g rökt skinka 1 liten purjolök 3 dl mellangrädde 1 pkt Créme Bonjour Kantarell á 100g 1 köttbuljongtärning Salt Peppar 1 tsk paprikapulverUgn. 175 grader Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form. Häll såsen över köttet och ställ i ugnen i ca 15 minuter
Fläskfilégratäng med svamp och sambal oelek (mjölkfri)

Fläskfilégratäng med svamp och sambal oelek (mjölkfri)

Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)