ca 800 g hjortbog med ben, eller annat viltkött som passar till grytor. 1 msk viltfond. / Anki och Håkan ca 800 g hjortbog med ben, eller annat viltkött som passar till grytor. 1 msk viltfond
Igår fick min crock-pot laga mat igen. Jag förberedde kvällen innan genom att bryna kött och lök, sen igår satte jag det tillsammans med tomatpuré, senap och vin i crock-poten och lät den jobba i 3-4 timmar medan jag dammtorkade, dammsög och skurade
Lunchdags och jag har tagit en liten paus i städandet för att göra våfflor. Nu är i alla fall alla julsaker bortplockade så nu återstår bara att dammtorka, dammsuga och skura, sen har vi det fint
Det syns på de kvällsmurriga bilderna att det börjar bli vinter. Och - vet ni. Jag har, efter mycket frustration, kommit fram till att det är helt i sin ordning
Det här receptet kommer ifrån Åse med bloggen 56kilo. se. Det finns även, något modifierat (vilket är receptet jag anger här), i hennes och Anna Halléns kokbok
Älgköttgryta i Crock Pot7 hg grytbitar av älg (eller nöt)2-3 morötter1 gul lök1 dl rödvin1 dl vatten0,5 dl fond, vilt eller kalv2 msk soja2 tsk maizena1-2 dl gräddesalt o pepparBryn grytbitarna, krydda med salt o peppar
Jag kan inte prata nog om hur gott det här blev i Crock Pot grytan. Jag tycker det är helt otroligt att du bara lägger i allt och sedan lagar den hela rätten själv