Viltgryta med Västerbottenpotatis
Milda.se
Milda.se

Viltgryta med Västerbottenpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g viltgrytbitar
  • 1 msk mjöl
  • 3 msk Kockens val
  • 12 små steklökar
  • 150 g rökt sidfläsk i bit
  • skuren i cm stora tärningar
  • 100 g champinjoner
  • 2 st morötter
  • 3-4 msk viltfond
  • 1 knippe persilja
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 msk frysta eller färska lingon
  • salt och svartpeppar
  • 500 g potatis
  • skalad
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

    Krydda grytbitarna med salt och peppar, vänd köttet sedan i mjölet. Bryn grytbitarna i Kockens val runt om. Lägg i en gryta. Häll på vatten, fond och krossade enbär och låt sjuda sakta i ca 1 timma.

    Stek sedan det rökta sidfläsket och löken tillsammans med champinjoner och morötter. Lägg i efter 30 minuter i grytan och koka klart. Avsluta med lingon sista 5 minuterna, smaka av med salt och peppar och garnera med strimlad persilja.

    Koka potatisen, pressa och blanda med riven västerbottenost. Servera till grytan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.