Tillsätt det stekta köttet och låt småputtra i ca 10 minuter. Nu har jag sovit skönt en hel natt och känner mig riktigt pigg, så nu ska jag snart sätta mig o jobba men först ska jag ge er receptet på gårdagens kanonmiddag
Denna gång blev det en med viltkött, nämligen älg. Skär köttet i rejäla tärningar. Stek köttet (gör det i omgångar så att det inte blir för mycket vätska i pannan och börjar koka
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. 1 st köttbuljong. 4 portioner 300 g köttfärs 1 hackad gul lök 2 pressad vitlöksklyfta 5 potatisar ½ blomkålshuvud 3 morötter 2 själkar bladselleri 10 dl vatten 3 dl öl 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 msk…. 1 st köttbuljong
Bryn köttet runtom i smör i en stekgryta tillsammans med grytbenen. När jag såg det här receptet tyckte jag att det var lite annorlunda mot vanliga älggrytor, så det fick bli söndagsmiddagen helt enkelt
Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Köttet trillade sönder. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme. mmmm 1,5 kg nötkött