kött grytor

kött grytor

  • 14 Recept
Krämig smakrik lövbiffsgryta

Krämig smakrik lövbiffsgryta

Tillsätt det stekta köttet och låt småputtra i ca 10 minuter. Nu har jag sovit skönt en hel natt och känner mig riktigt pigg, så nu ska jag snart sätta mig o jobba men först ska jag ge er receptet på gårdagens kanonmiddag
Fläskfilé med philadelphiaostsås

Fläskfilé med philadelphiaostsås

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
God och rejäl älggryta

God och rejäl älggryta

Denna gång blev det en med viltkött, nämligen älg. Skär köttet i rejäla tärningar. Stek köttet (gör det i omgångar så att det inte blir för mycket vätska i pannan och börjar koka
Favoritrecept i repris: Mustig älggryta med oliver och timjan

Favoritrecept i repris: Mustig älggryta med oliver och timjan

Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. 1 st köttbuljong. 4 portioner 300 g köttfärs 1 hackad gul lök 2 pressad vitlöksklyfta 5 potatisar ½ blomkålshuvud 3 morötter 2 själkar bladselleri 10 dl vatten 3 dl öl 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 msk…. 1 st köttbuljong
Jaktkojans viltgryta

Jaktkojans viltgryta

Bryn köttet runtom i smör i en stekgryta tillsammans med grytbenen. När jag såg det här receptet tyckte jag att det var lite annorlunda mot vanliga älggrytor, så det fick bli söndagsmiddagen helt enkelt
Viltgryta med svamp och lingon

Viltgryta med svamp och lingon

Salta och peppra köttet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin stekyta runtom
Älggryta med svamp och lök

Älggryta med svamp och lök

Här får ni min favoritgryta med älgkött. Låt köttet puttra länge så det blir mjukt och nästan faller isär
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Fantastisk köttgryta

Fantastisk köttgryta

Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Köttet trillade sönder. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme. mmmm 1,5 kg nötkött
Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt