Kyckling är godast när den fått ligga i marinad i några timmar så att kycklingen drar åt sig alla de goda smakerna, därför brukar jag låta kycklingen vila i marinad i kylskåpet i några timmar innan tillagning
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Tillsammans med en god parmesanost blir det en fantastisk kyckling/pastarätt som funkar perfekt i vardagen eller som en snabb fredagsrätt
Hur många gånger i livet har man inte köpt och ätit färdiggrillad kyckling från matbutiken. Sånna tankar väcks i mitt huvud varje gång jag köper en butiksgrillad kyckling eftersom jag oftare gör det hemma själv än köper färdig
LÄGG KYCKLINGEN I MARINAD. 4 person 1 kg kycklinglårfilé 2 sötpotatis 4 potatisar 4 rödbetor4 morötter 1 rödlök Valfri mängd oliver (svarta el gröna. 1 kg kycklinglårfilé 2 sötpotatis 4 potatisar
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Det var jag igår när föräldrarna jobbade och det enda som fanns kvar i frysen var kycklingvingar. Jag ska vara ärlig, jag brukar verkligen inte tycka om kycklingvingar, kött med ben i överhuvudtaget är inget för mig
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse. Ta ut långpannan och lägg potatis och de skurna grönsakerna runtom kycklingen