Receptet hittade jag på Ingelsta Kalkons hemsida, har ändrat något. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
En gryta värmer gott när det drar 12g varmt efter köksgolvet hemma. Hoppas kylan ger sig snart. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
Gokväll alla fina läsare. Jag hoppas ni haft en fin helg och njutit av ledighet och vackert väder. Och grattis i efterskott till alla mammor på Mors dag igår
1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Servera med ris och valfria grönsakerI orginalreceptet står det att man skall strö persilja över stroganoffen och det blir säkert jättegott men tyvärr var vi utan