Toppa med riven parmesan och basilika vid servering. Vänd i kycklingen och stek tills den får färg. 4-6 portioner 400 pasta (gärna penne eller spaghetti) 3 st kycklingfiléer 200 g pesto 200 g cocktailtomater 1 gul lök 3 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde) Olja till stekning Salt & peppar Garnering
Vispa ihop ägg och grädden, samt kryddorna. Tänkte jag skulle använda ett till middag idag. Det blev en purjolöksgratäng, till det grillade jag lite kycklingklubbor i ugnen, och hade bara lite gurka till
Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med smör tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt den grovtärnade potatisen och paprikan och fräs ytterligare någon minut
Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. Vi dammar av en gammal 70-talklassiker som inte är att förakta. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader
Skär fisken i ganska stora bitar och tillsätt dem till soppan. Skala och finhacka den gula löken. Tillsätt blomkål, potatis, morötter, buljongtärningar, vatten och vispgrädde
Vispa upp äggulorna. 4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar
rivet citronskal. Skinnet lämnas praktiskt kvar i formen vid servering. Lax är ju alltid gott och det är väldigt lätt och praktiskt att tillaga en bit hel laxfilé på detta sätt