Helgmiddag

Helgmiddag

Här sparar jag inspiration till goda helgmiddagar
Sushi wrap

Sushi wrap

6 st Noriark. 2 dl grötris. Risvins vinäger. Salmalax. Surimi. Krisp sallad. Avokado. Gurka. Mango. Salladslök. Sesamfrön
Sesampanerad tonfisk, chilimajonnäs och sojamarinerad sallad

Sesampanerad tonfisk, chilimajonnäs och sojamarinerad sallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Sallad 9 st morötter , gärna i olika färger 250 gram Pak choi 150 gram sockerärter 3 st tomat(er) 1 kruka(or) koriander 1 kruka(or) thaibasilika 1 dl soja , ljus 1,5 msk honung 3 msk risvinäger Chilimajonnäs 1,5 dl majonnäs , av hög kvalitet 1 tsk chiliflakes 2 tsk tabasco Sesampanerad tonfisk 900 gram tonfiskfilé , färsk i 4-5 bitar, välj en med grön märkning 0,75 dl sesamfrön , vita 0,5 tsk curry 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar , nymalen 1 odefinierad rapsolja , att steka i Köp receptet
Halstrad Tonfisk

Halstrad Tonfisk

Fisk600 g tonfiskfilé i portionsbitar salt (efter smak) peppar (efter smak). Risotto4 dl risottoris 2 burk kokosmjölk 2 schalottenlökar 1 limefrukt salt peppar
Grillad fisk med kräfttsatsiki

Grillad fisk med kräfttsatsiki

Gör så här. Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem