Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré - Recept | Arla
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g hälleflundra
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 4 dl torkade trattkantareller
  • 6 msk vatten
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 4 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk färsk gräslök
  • 600 g jordärtskockor
  • 3 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • ½ dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 50 g forellrom
  • färsk dill
  • Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g hälleflundra 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 krossade vitlöksklyftor Syltade kantareller: 4 dl torkade trattkantareller Lag: 6 msk vatten 2 msk ättiksprit 12% 4 msk strösocker ½ tsk salt ½ krm svartpeppar 1 krm chiliflakes 2 msk riven pepparrot 1 msk färsk gräslök Äpple- och jordärtskockpuré: 600 g jordärtskockor 3 äpplen 1 gul lök 1 hackad vitlöksklyfta 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk citronsaft salt svartpeppar Vispat smör med forellrom: 100 g Arla® Svenskt Smör 1 krm salt 1 tsk vitvinsvinäger 50 g forellrom färsk dill

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.