Korv

Korv

  • 7 Recept
Ugnsgratinerad falukorv med tomat och halloumi

Ugnsgratinerad falukorv med tomat och halloumi

4 port falukorv 1 förp halloumiost [á 200 g] 2-3 tomater (stora) 1 burk krossade tomater 2 dl grädde salt svartpeppar basilika oregano strösocker mozzarellaost, riven färsk basilika (till garnering) potatismos (eller pasta till servering)
Kioskrulle med äpple och pepparrot

Kioskrulle med äpple och pepparrot

8 st grillkorv. 5 tsk salt 8 st grillkorv 4 st tortillabröd 150 g rödkål Pepparrotssås. 600 g potatis. 2 st stora gula lökar
Fried rice med het chilikorv

Fried rice med het chilikorv

150 g het ölkorv med hög kötthalt. 150 g het ölkorv med hög kötthalt 3 klyftor vitlök, hackade 4 cm ingefära, finhackad 1 vitkålsklyfta, finstrimlad 1 morot, hackad 3 salladslökar, skivade 2 dl gröna ärtor 6 dl kallt kokat japanskt ris eller jasminris 2 msk japansk soja 2-3 tsk sriracha (eller mer om man gillar stinget extra mycket) 2 tsk sesamolja 1 msk flytande honung 70 g färsk bladspenat 4 ägg neutral rapsolja, att steka i 1 msk sesamfrön, rostade
Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Korv 600 gram falukorv 0 odefinierad senap 0 odefinierad ketchup 50 gram riven ost 2 st röd lök 1 st äpplen 200 gram cocktailtomat(er) Potatismos 800 gram mjölig potatis 25 gram Mat & Bak smör 1,5 dl mellanmjölk , ev