Sten

Sten

  • 62 Recept
Äggröra

Äggröra

4 ägg 2-3 msk grädde 1-2 krm salt smör, till stekning
Äggröra som på hotell

Äggröra som på hotell

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 10 st ägg 3 dl grädde 1 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Köttbullar, Pelle Johanssons recept

Köttbullar, Pelle Johanssons recept

Köttbullar1 dl ströbröd 1,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 300 g nötfärs 200 g fläskfärs (eller kalvfärs) 1 ägg 1 msk senap 2 tsk épice riche (muskot, vitpeppar, kryddpeppar, kryddnejlika) 0,5 tsk lökpulver salt peppar strösocker (en nypa) olja, till stekning smör, till stekning
Stekt strömming med potatismos

Stekt strömming med potatismos

Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar
Senapsmarinerad stekt strömming

Senapsmarinerad stekt strömming

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 dl ströbröd 2 dl mjölk 2 tsk salt 3 msk senap 1 st ägg 600 gram strömmingsfilé Till servering 1 odefinierad potatismos 1 odefinierad lingonsylt Köp receptet
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière

Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären. Skölj av fisken i kallt vatten
Rödspätta med beurre blanc och citronsmörade svartrötter

Rödspätta med beurre blanc och citronsmörade svartrötter

Topping1 burk svart stenbitsrom färsk körvel. 600 g rödspättafilé 4 msk smör, att steka i salt. Beurre Blanc1 schalottenlök 1 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 6 vitpepparkorn 150 g smör 0,5 dl vispgrädde 1 msk gräslök, hackad
Wallenbergare

Wallenbergare

Ingredienser Portioner. 4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Löksås

Löksås

Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 25 g smör 2 1/2 msk vetemjöl 3 1/2 dl mjölk 2 dl grädde 1/2 köttbuljongtärning salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Löksås till stekt fläsk

Löksås till stekt fläsk

Skala, dela och strimla löken mot fibrerna. Stek löken mjuk i smör i en stor stekpanna med höga kanter i 10 minuter
Sjötunga meunière

Sjötunga meunière

Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Hetta upp lite av smöret i en stor stekpanna och stek sjötungan sakta på svag värme ca 5–6 minuter på varje sida