Smörstekt abborrfilé med basilikasås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • abborrfilé eller gösfilé, eller annan sort
  • 1 salt
  • 1 vetemjöl
  • 1 smör till stekning
  • 1 basilika
  • 1 majonnäs
  • 1 gräddfil
  • 1 litet knippe gräslök, 25 g
  • 1 salt och lite nymald peppar
  • 1 små potatisar, gärna färskpotatis
  • 1 bunt grön sparris, 250 g
  • 1 knippe rädisor
  • 1 citronklyftorByxa filéerna, skär alltså bort benraden i övre delen på filéerna. Salta dem runt om.Borsta potatisen väl och koka den i saltat vatten.Bryt eller skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär stjälkarna i bitar, 3–4 cm. Lägg ner och låt koka med potatisarna eller i en separat kastrull 2–3 minuter.Ansa och halvera rädisorna och låt dem koka med ca ½ minut.Häll av vattnet. Strö gärna över lite flingsalt.Gör basilikasåsen: Mixa basilikabladen, tillsätt majonnäsen och mixa samman. Rör ner gräddfilen och gräslöken, Smaka av med salt och lite peppar.Vänd fiskfiléerna i vetemjöl. Hetta upp smöret och stek fisken någon minut på varje sida tills de får fin gyllene färg.Servera den nystekta fisken med de ljumma primörerna och basilikasåsen. Servera gärna med citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.