1 citronklyftorByxa
filéerna, skär alltså bort benraden i övre delen på filéerna. Salta dem runt om.Borsta potatisen väl och koka den i saltat vatten.Bryt eller skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär stjälkarna i bitar, 3–4 cm. Lägg ner och låt koka med potatisarna eller i en separat kastrull 2–3 minuter.Ansa och halvera rädisorna och låt dem koka med ca ½ minut.Häll av vattnet. Strö gärna över lite flingsalt.Gör basilikasåsen: Mixa basilikabladen, tillsätt majonnäsen och mixa samman. Rör ner gräddfilen och gräslöken, Smaka av med salt och lite peppar.Vänd fiskfiléerna i vetemjöl. Hetta upp smöret och stek fisken någon minut på varje sida tills de får fin gyllene färg.Servera den nystekta fisken med de ljumma primörerna och basilikasåsen. Servera gärna med citronklyftor.
Jag vet inte om det beror på att fisktillgången är får dålig i Östersjön och sjöarna eller om orsaken är att ingen längre vill slita med att jobba som fiskare
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera de varma äpplena med kanelglassen. Kanelglass. Vispa grädden. Rör äggulor, socker och kanel. Låt glass-smeten frysa ca 3 timmar (eller över natten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.