Chiafröt har fått sig ett riktigt uppsving inom hälsokretsar de senaste åren och klassas som supefood med sitt höga innehåll av omega-3, protein och kostfibrer
Chiapudding. Du behöver. 2 dl osötad mandelmjölk. 3 msk chiafrön. 1/2 tsk vaniljpulver. Blanda alla ingredienser i ett glas, inga chiafrön ska ligga kvar på ytan
Tänk att något så simpelt som gula ärtor kan bli till något så gott. Tidigare gjorde jag alltid falafel på kikärtor men efter att ha sett Tareq Taylor göra falafel på gula ärtor har jag börjat göra det jag med
Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök
Gott, nyttigt och enkelt, så vill man ju att det mesta ska vara. I alla fall vill jag det. Jag vill veta vad det är jag stoppar i mig och ser gärna att det är lite åt det hälsosammare hållet
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Chocolatechip cookies med nutella och dulce de leche. 13 maj 2015, 15. 24. Nu, mina vänner, är det dags för något riktigt, riktigt, nästan läskigt gott
Igår spottade jag upp mig och bakade matbröd igen eftersom det ekade brödtomt i frysen. Jag hör till den sorten som gärna vill ha en frukostmacka, men då ska det inte vara på vilket bröd som helst, utan på ett riktigt nyttigt bröd som är grovt, smakrikt och fullspäckat med fibrer, fettsyror och antioxidanter
Sätt ugnen på 150°C. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulan och blanda ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg