Varje år gör jag dessa bruna bröd och dom är så goda. Bruna bröd. Lite julbak såhär på morgonkvisten. Min morfar åt tydligen dessa alltid vid jul och då känns det speciellt och göra dom och skulle gärna vilja bjuda han på några ☺ Idag blir de en slödag
Sätt ugnen på 150°C. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulan och blanda ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg
Smält smöret och blanda sen ihop alla ingredienser till en deg. Du kan behöva mer vatten eller mjöl. Dela degen i 6 lika stora delar och forma dem till bullar
Här går det utmärkt att använda matberedaren. Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt i en skål, tillsätt kylskåpskallt margarin, skuret i bitar, kanel, kardemumma och hackad oskållad mandel
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
De ska bli lätt gyllenbruna. Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.