Om ni gillar pizza och om ni gillar Jansson så kommer ni garanterat att gilla den här pizzan, som kom till häromdagen när jag hade lite rester av kokt potatis och smetana i kylen
Jag kan ibland längta efter vanlig husmanskost eftersom att jag är uppvuxen på det. De senaste 10-15 åren har jag lagt om till betydligt nyttigare kost eftersom att jag mår så bra av att äta nyttigt och dessutom numera vet att kosten spelar roll för hur man mår och för vilka sjukdomar ”skitmat” kan orsaka i kroppen
Eftersom jag sitter vid köksbordet och sammanfattar en massa glosor jag inte ens vet om jag kommer ha användning för i min tenta om 2 veckor, så står min fantastiska man i köket och tar mot order varvat med mina svordomar angående statistik
Receptet är baserat på Teffmjöl, ett etiopiskt naturligt glutenfritt sädesslag (en sorts gräs) som har varit ett av mina främst använda mjöler i skafferiet den senaste tiden
Förra helgen fyllde jag på frysen med Adams absoluta favoritbröd. De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Fantastiskt bröd som är en variant av morotsbrödet, det har lågt GI, hård skorpa och saftigt. 2 dl bovetemjöl2 dl kikärtsmjöl5 små finrivna sötpotatisar2 msk fiberhusk1 dl linfrön1 dl pumpafrön1 dl solrosfrön4 dl växtbaserad mjölk1 dl pofiberBlanda allt i en bunke och låt stå och svälla i ca 15 min
Recipe in ENG…. Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor