Jag tillsätter inte sötning men för en riktigt traditionell smak kan du ha i honungen. Om du gillar ditt tunnbröd sött kan du tillsätta 2 tsk honung. Låt degen vila i ca 15 minuter eller jäsa i ca 60 min. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna i ca 2-3 minuter på varje sida
Sätt nu på lite julmusik, värm lite glögg och börja baka. Ugn 250° C1 paket jäst (gärna den röda)6½ dl vätska - jag använde både vatten och risdryck100 g smält mjölkfritt margarin2 tsk fiberhusk1 dl råsocker½ tsk bakpulver1 paket (0,5 g) saffranca 750 g Semper Fin MixLös upp jästen i lite vätska, tillsätt därefter resten av vätskan, den smälta margarinen och fiberhusk - låt svälla i ca 10 minuter. Oavsett vilken metod till utbakning du har valt så är det nu dags att låta bullarna/lussekatterna jäsa i ca 45 minuter. Grädda på mittersta falsen i ca 8 minuterFyllning125 g riven mandelmassa100 g mjölkfritt margarin 2 msk florsockerBlanda ovanstående ingredienser till en slät massa använd som fyllning i bullar
Jag ville dela med mig av ett av recepten som jag har tagit fram speciellt för Saskia’s (Rabarber Healthy Living – Detox and Nutrition) 10-dagars-Höst-detox-program. Låt degen svälla i ca 10 minuter
Jag har galet mycket jobb att stå i nu innan jag sticker på en veckas välbehövlig semester. Inlägget Nyttiga kanelbullar – vegan, glutenfritt, sockerfritt recept dök först upp på Rawness
Låt degen sväll i 10 minuter. Låt degen jäsa i 20 minuter. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Blanda sist ned mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig, ca 5 minuter i köksassistent. Jäs degen 30 minuter under bakduk. Jäs bullarna under bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 4-5minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.