Glutenfritt sodabröd med solrosfrön och teff. *Xantangummi – är ett naturligt framställt förtjockningsmedel och har precis som gluten ”klistriga” egenskaper vilket får ingredienserna i den glutenfria bakningen att hålla ihop
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Dela i fyra lika stora delar och rulla ut varje del till en längd, lagom lång till långpannan
Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
mjölkfritt margarin. Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Ta kastrullen från spisen och blanda i mjölkoch psylliumskal. Rör ned mjöl och bakpulver. Tillsätt till sist mjölkblandningen tillsammans med lingonsylten och rör om väl
Banankakan är både glutenfriochmjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg. Just den här kom till alldeles efter nyår när det låg halvätna och lätt bedagade bananer lite här och var efter "småkottarnas" framfart