Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Forma till runda bröd. Pensla bröden med filmjölk och strö över havregryn. Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk, och värm till 37°
2 msk brödsirap. Koka dinkelflingor, 6 dl vatten och salt till en gröt, ca 10 minuter. Blanda med resten av vattnet, smör i klickar och sirap i en skål, och låt svalna till 37º
ca 12 bullar1,5 msk olivolja 5 dl ljummet vatten1 dl sirap (mörk/ ljus eller bröd)1 tsk salt1 dl vetegroddar1 dl havregryn50g jäst4 dl rågmjöl8 dl vetemjöl1 ägglite flingsaltlite solroskärnorHäll jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten
Här kommer en favorit i repris. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch