Recept

Recept

  • 30 Recept
Grillad ananas med vaniljglass

Grillad ananas med vaniljglass

Arkiv. 2014. Januari,. Februari,. Mars,. April,. Maj. 2013. Maj,. Juni,. Juli,. Augusti,. September,. Oktober,. November,. December
Grillade laxspett med majs

Grillade laxspett med majs

Grillade laxspett med majs. Du behöver4 portioner4 laxfiléer2 msk olivolja1 lime, saftenFärsk koriander1 tsk chiliexplosion santa maria2 färdigkokta majskolvarÖrtsalt1 rödlökSalt och pepparGör såhärLägg träspett i blöt i 30 minuter innan grillning
Grillat är godast, så det så!

Grillat är godast, så det så!

I fredags när jag hämtade Lowe frågade han vad vi skulle äta till middag. När jag då svarade att vi skulle grilla sa Milia i sin tur glatt
Grillad lax med limesmör och örtpotatis

Grillad lax med limesmör och örtpotatis

Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå

Förförisk fransyska

Friends and lovers, här följer en långkörare. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet
Långlagad söndagsstek med calavdossås

Långlagad söndagsstek med calavdossås

Idag fick det då bli en riktig, hederlig söndagsmiddag trots att maken nog hellre velat ha en saftig hamburgare såhär ”dagen efter” cruisingen, men de fick han inte
Krämig hummersoppa

Krämig hummersoppa

Gör så här. Koka upp vatten, grädde och hummerfond. Smaksätt med cognac, madeira, salt och peppar. Tillsätt smör, så att soppan blir blank
Falsk kräftsoppa

Falsk kräftsoppa

Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Fisksoppa med saffran och aioli!

Fisksoppa med saffran och aioli!

 . En len och grymt god soppa som går utmärkt att förbereda, servera den med en klick aioli och ett gott bröd
Godaste Kantarellsoppan

Godaste Kantarellsoppan

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp (obs. spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Nu är det höst & då tycker jag att man kan börja plocka fram lite ”tyngre” maträtter. Friterad rödspätta, potatispuré & en tartarsås

Rödspätta med kantareller och lingon

Väljer du lax, skiva den lika tunt som rödspättafiléer och tillaga enligt receptet. enligt receptet men toppa med hackad persilja i stället för dill
Kolakladdkaka

Kolakladdkaka

En helt ny erfarenhet för mig, men den var så farligt god att jag bara måste dela med mig av receptet med en gång
Crème Brûlée – Klassisk Fransk

Crème Brûlée – Klassisk Fransk

Gör så här. Rör ihop äggulor, vaniljsocker, strösocker och salt. Häll grädde i en kastrull och lägg i den delade och urskrapade vaniljstången
Sagolik Pannacotta med tre smaker och tre lager

Sagolik Pannacotta med tre smaker och tre lager

Hallonpannacottans grundrecept är Alexandra Zazzis, hämtat från senaste numret av Buffé, men jag bytte ut hennes svarta vinbär mot hallon vilket fungerade alldeles utmärkt