Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Täck bunken och ställ den kallt i minst 30 minuter (mina morötter fick stå i ca 2 timmar). Jag kan erkänna att jag till en början var skeptisk till hela idén med att försöka förvandla simpla morötter till något som liknar bacon, men så tänkte jag på hur gott det är med morots'lax' och gav det hela en chans
Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€. Många av er slog huvudet på spiken direkt, medan andra gissade på palt medan en annan skrev, â€Nä, i palt är det ingen lök
Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen. Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme