En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
-)Detta är ett grundrecept som naturligtvis går utmärkt att modifiera efter eget tycke och smak, vilket jag nästan alltid gör med mina recept för övrigt
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Mosa bananen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat matfett
Månadens sötsak hos Söta saker är favoriter och detta får bli mitt bidrag. Följande inlägg publicerade jag första gången i oktober 2011 på den numera slumrande kollektivbloggen kakjuntan
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt