Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar. Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna
Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Chokladkaka. Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Blanda försiktigt med kaffekrämen. Lägg samman kakorna två och två med kräm emellan. Mal 150 g mandel och blanda med 3 3/4 dl florsocker. Ringla gärna över smält, mörk choklad, ca 30-50 g
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, salt, vaniljsocker och riven choklad och rör ner i ägg- och sockerblandningen och rör ihop till en deg
I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. En paj som påminner om denna är min citronpaj med varmvispad maräng
Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Kommentarer
barbrolarsson52
1 dl socker räcker
Logga in eller Registrera för att kommentera.