Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll
Fisken sköter sig själv i ugnen och du kan bara slappna av. Om du vill ha potatis till så ska du börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken
Förberedelser. Tina laxen om du använder fryst. 1. Potatissallad. Skala potatisen. Dela varje potatis i fyra klyftor och koka i ca 12-15 min i saltat vatten
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Sommarvärmen är borta nu, i alla fall för tillfället. SMHI har utfärdat klass 1 vädervarningar för Jämtland och Västernorrland, man känner bara för att sitta inne och kura och äta en varm middag