bakmaskin

  • 28 Recept

Italienskt bröd för bakmaskinen

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan förrän knådningen påbörjats
Havre och vetelimpa

Havre och vetelimpa

Häll i allt i degbunken. Bäst blir brödet om det bakas på menyn för grovt bröd (meny 3 på min Severinmaskin)
Svensk Kubb

Svensk Kubb

Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant eller i ett hörn av bakskålen eller enligt bakmaskinens bruksanvisning
Yoghurtbröd nr 2

Yoghurtbröd nr 2

Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
Hembakat rostbröd

Hembakat rostbröd

Använd bakmaskin eller elvisp med degkrokar. Här kommer ett tips på ett superenkelt recept på hembakat rostbröd, som inte kräver någon större insats -det gillar jag såklart
Vanlig vit formfranska.

Vanlig vit formfranska.

Nu är det dags att ta fram mjölpåsarna och bakmaskinen för här ska nu bakas formfranska. Tisdag 26 april 2016
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin. Foto
Snabbaste tekakorna!

Snabbaste tekakorna!

Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. De här går så fort att göra, snabbare än att köra upp på affären och köpa bröd
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Se till att knåda degen ordentligt, gärna i en bakmaskin eller länge för hand. Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka
Tekakor och morotsfrallor

Tekakor och morotsfrallor

Jag hade den i bakmaskinen i ca 10 min. Det är något speciellt över hemmabakade tekakor. Servera dem varma med en kopp te, marmelad, smör och lite färskost… ja då är lyckan komplett
Frukostlimpa

Frukostlimpa

Smula ner jästen i bunken till bakmaskinen och häll på en fingervarma mjölken och rör så att jästen löser upp sig
Ölhavreformbröd i bakmaskin

Ölhavreformbröd i bakmaskin

Tillsätt alla ingredienser i degbunken i den ordning de står i ingerdienslistan. Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda
Grahamsbröd (bakmaskin)

Grahamsbröd (bakmaskin)

Häll i allt i degskålen och starta maskinen på ett standardprogram. 5 dl vetemjöl. 2 dl grahamsmjöl. 1 dl solrosfrön
Yoghurtbröd till bakmaskin

Yoghurtbröd till bakmaskin

Häll i alla ingredienser i bakmaskinen. Program. normal/basic. 1 1/3 tsk torrjäst. 3 dl lantbrödsmjöl. 1 dl grovt rågmjöl
Bröd med havregryn och honung

Bröd med havregryn och honung

Välj program på bakmaskinen. Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen
Italienskt bröd

Italienskt bröd

Blanda allt i degbunken. Välj program. Standard / basis 1 - 1 1/2 tsk torrjäst. 7 dl vetemjöl. 1/2 dl finriven parmesan ost
Julitabröd (bakmaskin)

Julitabröd (bakmaskin)

Ladda bakmaskinen med ovanstående ingredienser och kör normalprogram. Ingrediensernas ordning är viktig om bakmaskinen sätts på timer
Lingonbröd, bakmaskin

Lingonbröd, bakmaskin

Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
Parmesanfranska i bakmaskin

Parmesanfranska i bakmaskin

Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas
Frisklimpa i bakmaskin

Frisklimpa i bakmaskin

3 dl vatten. 1 msk olja. 8 dl rågsikt. 1 tsk salt. ½ dl krossade linfrön. 1½ tsk torrjäst. Häll i allt i maskinen i den ordningen som det står
Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen, 900 gram. 310 ml vatten. 2 msk smör. 520 g siktat dinkelmjöl. 70 g rivna morötter