Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Lägg laxen i en ugnsform. Strössla de finhackade örterna med citron över laxen. 800 g hel laxsida. 800 g hel laxsida 1 knippe dill, finhackad 1 knippe gräslök, finhackad 1 citron, rivet skal och saft salt nymalen svartpeppar
Ta ut laxen i god tid ur kylen så att den är rumstempererad. Lägg upp laxen på ett fat. Strö rädisor, lök, citron och gräslök över laxen och häll på det varma smöret och servera
Jag lagade laxpudding och den fick blandat betyg av barnen. Laxen föll inte alla i smaken. Denna gången lagade jag den med gravad lax, men det är lika gott med varmrökt lax
8 200 g kallrökt lax 200 g Västerbottensost 150 g färskost 1 msk finrivet citronskal 3 msk finskuren gräslök salt svartpeppar Serveringsförslag knäckebröd eller mjukt bröd Lägg till i inköpslistan