Efterrättspajer

Efterrättspajer

  • 9 Recept
Rabarberpaj med brynt smör

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rabarber/jordgubbspaj

Rabarber/jordgubbspaj

Sätt ugnen på 225°. Ta fram smöret till smuldegen så den blir lite mjukare. Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Kvarterets rabarberpaj

Kvarterets rabarberpaj

Vad vore väl våren utan en riktigt smaskig rabarberpaj. Denna variant, från boken 'Annas pajer', av Anna Bergenström är helt ljuvlig
Rabarberpaj med mazarintäcke

Rabarberpaj med mazarintäcke

Visst är det något speciellt med årets första rabarberpaj. Varje år. -). Den här varianten är inte jättesöt, då den inte är sockrad utan endast toppad med en enkel mazarinsmet
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen jag ätit. Recept från Buffe' nr 4, 2012. Ca 6 portioner. 2 dl havregryn. 2 dl socker. 1 3/4 dl vetemjöl
Mandelkaka med bär

Mandelkaka med bär

Ingredienser Portioner. 12 bitar 1 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g) 50 g smör 200 g kall kokt potatis 1 1/2 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 1 - 2 finrivna bittermandlar 3 ägg 2 dl rörsocker 1 1/2 dl frysta bär t ex röda vinbär, blåbär eller hallon 1 tsk majsstärkelse 2 msk hackad mandel Till servering vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan