Ingredienser Portioner. 8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Samtidigt som äppelpajen med vaniljkräm i (till vänster på bilden) så bakade jag hallonpaj. Det är en hallonpaj med mördegsbotten som är fylld med vanilj och crème fraiche
Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sätt ugnen på 225°. Ta fram smöret till smuldegen så den blir lite mjukare. Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Visst är det något speciellt med årets första rabarberpaj. Varje år. -). Den här varianten är inte jättesöt, då den inte är sockrad utan endast toppad med en enkel mazarinsmet