1 saft
tex av röda vinbär (du kan även använda gelé)
1
florsocker
1 strössel
(valfritt)Mixa hastigt ihop pajdegen i matberedare, tryck ut den i en smord pajform ca 25 cm eller en bakpappersklädd långpanna (pappret gör det enklare att skära i bitar efter gräddningen) ca 20x30 cm.Nagga pajskalet med gaffel.Ställ formen 20 minuter i frysen.Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.Gör fyllningen (mazarinmassa) under tiden: Vispa smör och mandelmassa, tillsätt ett ägg i taget, vanilj och citron.Ta ut skalet, låt svalna 5 minuter, bred hallonsylt över och täck med mazarinmassa.Grädda i ugnens nedre del tills fyllningen har stannat, det tar ca 25 minuter.Låt svalna.Gör glasyren: Smält smör, vispa ner saft och florsocker.Häll glasyren över kakan.Strö på strössel.Låt stelna i kylen.Servera som den är eller med rårörda bär och vispad grädde.
Helg, vårsol och lite tid över att baka. Då måste man ju testa ett nytt recept. Jag följer Lindas bakskola på facebook och Instagram, och där dyker det upp läckra recept med jämna mellanrum
Här i Najnis kök serverades hallonmazarinerna som efterrätt till en trerätters brakmiddag, med ett litet glas sött Malvasiavin direktimporterat från Sicilien därtill
Jag ramlade över ett recept på hallonmazariner som lät gott så till morsdag provade jag dom och dom var gudomliga, det var inte sista gången jag gör dom
Citron- & Hallonmazariner. Vad väljer ni för kaka när ni går på café. Jag är en kanelbulleflicka eller en mazarinbrutta, tycker ju att mandelmassa är ganska så gott faktiskt
Om man gör bröllopsmazariner/hallonmazariner gör man en sån här topping. För någon vecka sedan såg jag ett recept på Mazariner hos Bli min jäst och visade det då för min man, som är väldigt förtjust i Mazariner
)) Tårtan med handmålade hästar och muffinsarna med gräs av äppelsmak har ni ju fått se tidigare, sen var det även oreokakor, hemmagjorda wiernerbröd, hallonmazariner, grädde och jordgubbspopcorn och polkagrisstänger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.