Hallonmazarin
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 strösocker
  • 1 smör
  • 1 äggula
  • 1 mandelmassa, riven
  • 1 ägg
  • 1 äggulor
  • 1 vaniljpulver
  • 1 citron, zesten
  • 1 sylt av tex hallon, röda vinbär, blåbär
  • 1 saft tex av röda vinbär (du kan även använda gelé)
  • 1 florsocker
  • 1 strössel (valfritt)Mixa hastigt ihop pajdegen i matberedare, tryck ut den i en smord pajform ca 25 cm eller en bakpappersklädd långpanna (pappret gör det enklare att skära i bitar efter gräddningen)  ca 20x30 cm.Nagga pajskalet med gaffel.Ställ formen 20 minuter i frysen.Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.Gör fyllningen (mazarinmassa) under tiden: Vispa smör och mandelmassa, tillsätt ett ägg i taget, vanilj och citron.Ta ut skalet, låt svalna 5 minuter, bred hallonsylt över och täck med mazarinmassa.Grädda i ugnens nedre del tills fyllningen har stannat, det tar ca 25 minuter.Låt svalna.Gör glasyren: Smält smör, vispa ner saft och florsocker.Häll glasyren över kakan.Strö på strössel.Låt stelna i kylen.Servera som den är eller med rårörda bär och vispad grädde. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.