rosawahlby

rosawahlby

Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

Saftig och riktig god gratäng. Gratäng är så gott och ha med i matlådan men lika gott att äta hemma med en fräsch sallad
Kyckling gratäng i ugn

Kyckling gratäng i ugn

Idag så testade jag en ny rätt. Grillad kyckling i krämig mango chutney sås. Så lätt att göra och sååå god
Godaste Caesarsalladen

Godaste Caesarsalladen

Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg
Grönkålssallad med brysselkål

Grönkålssallad med brysselkål

1 Tvätta grönkålen. Skär bort grova bladnerver och hacka den grovt. 2 Blanda apelsinsaft, olja och soja till en dressing och vänd ned dressingen i grönkålen, gärna med händerna, så att det kommer dressing på all kål
Gulaschsoppa med nötfärs

Gulaschsoppa med nötfärs

1 gul lök. 12 vitlöksklyftor. 13 potatisar. 1¼ rotselleri. 12 röda paprikor. 1400 g nötfärs. 1smör och olja till stekning
Smörgåstårta med skinka och bacon

Smörgåstårta med skinka och bacon

Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Skaldjursrisotto – fyllig & smakrik

Skaldjursrisotto – fyllig & smakrik

Någon som hänger med på en liten resa mot skaldjursrisotto. Första stationen. förberedelser vid skärbrädan och ett litet glas vitt vin
Köttfärsfyllda paprikor

Köttfärsfyllda paprikor

Skär av ett lock på paprikorna och kärna ur dem. Fräs färsen smulig i olja. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med
Krämig fisksoppa med räkor

Krämig fisksoppa med räkor

Skölj och skär salladslöken i sneda skivor. Skala och skiva morötterna i tunna sneda skivor. Ansa fänkålen och spara dillen på fänkålen
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad
Tabbouleh

Tabbouleh

Häll bulgur i en skål. Häll över kokande vatten och salt och rör om. Täck skålen med plastfolie, och låt stå i 15 minuter
Älgfärsbiffar med ädelost

Älgfärsbiffar med ädelost

Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Fisk med dilltomater

Fisk med dilltomater

Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i ströbröd. Stek fisken på båda sidor i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida
Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkad tomat

Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkad tomat

Tittar ni på Sveriges Mästerkock. Det gör jag. Imponerad av hur många duktiga amatörkockar det finns och hur alla vågar ställa upp trots blandad talang