1. Smula jästen i en bunke. 2. Smält smöret i kastrull, tillsätt sedan vatten och värm till fingervarmt. 3. Häll vätskan över jästen och tillsätt sedan äggulorna och sirapen
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Receptet på det här brödet fann jag liggandes bland mina tidningsurklipp. Jag gjorde brödet till Peter och han tyckte om det sa han så jag bestämde mig för att lägga upp det här på bloggen