Det goda, men lite torrare köttet har varit Sofias favorit i 16 år nu. Vem hade trott att det skulle finnas tid för ett inlägg så här dagen före julafton
Att göra tårtbotten på mandelmjöl gör tårtan både saftig och god, dessutom passar det även väldigt bra om du ska göra en tårta som är naturligt glutenfri
Blanda runt noga och massera in marinaden i köttet. Vänd köttbitarna några gånger under tiden. Köttet ska vara mört och släppa från benen då det är klart
Slå på grädden och köttbuljongen. Ingredienser 4-6 personer500-600 g lövbiff4 msk dessertost paprika/chili10 g champinjoner1 liten rödlökSås2,5 dl matlagningsgrädde2 dl köttbuljong (tärning + vatten)2 msk dessertost paprika/chili1 msk mango chutneySoya, några droppar för färgenSaltPepparGör så härStrimla löken och champinjonerna
Se till att hela köttbiten blir täckt. Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskost med soltorkade tomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
Lägg ut köttskivorna och bred på fyllningen. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare. Täck med lock och låt köttet puttra på svag värme tills det är mört, ca 45 minuter. 1 köttbuljongtärning
Mättande biffstroganof med ris och sallad. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört