Ugnspannkaka med fläsk
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 10,5 tsk salt
  • 16 dl mjölk
  • 13 ägg
  • 12-3 msk smör, smält
  • 1140 g bacon eller sidfläsk, i små bitar, ev
  • 1 sylt eller kompott
  • 12,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 2-3 msk smör, smält 140 g bacon eller sidfläsk, i små bitar, ev
  • 1 Serveras med sylt eller kompottSätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen. Blanda till en smet och rör ner smöret. Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg. Servera med sylt eller kompott.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.