12,5 dl
vetemjöl 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 2-3 msk smör, smält 140 g bacon eller sidfläsk, i små bitar, ev
1 Serveras
med sylt eller kompottSätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen. Blanda till en smet och rör ner smöret. Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg. Servera med sylt eller kompott.
Servera din ugnspannkaka tillsammans med lingon. Börja med pannkakssmeten genom att smälta smöret. Ta bort svålen på sidfläsket och strimla ner det i tunna strimlor
Med eller utan fläsk är en smaksak, jag föredrar att använda rökt sidfläsk i små tärningar. -) Ofta kör jag den lite latare/snabbare varianten med en plåt i ugnen
Servera med lingonsylt. Skär fläsk eller bacon i små tärningar. bryn fläsktärningarna i en stekpanna och lägg fläsket i en smord långpanna och häll sen på pannkakssmeten över fläsktärningarna
Servera med lingonsylt eller rårörda lingon. Ugns-Fläskpannkaka hur gott är inte det. Mina kids tycker om det med jordgubbssylt, ja även jag för den delen, Fungerar också utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.