Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Kanske inte det bästa att dra igång en maträtt som behöver 1,5 till 2 timmar i ugnen en måndag efter jobbet men jag hade orken och lusten så varför inte lite slow food en vanlig måndag
Citroncurd fins det hur många recept på som helst. Nu i stundande påskatider fick jag lust att göra en egen variant, och jag tyckte nog att den - utan att vara skrytsam - närmade sig himmelska dimensioner
05 Jan. 11. 29. Twitter. Facebook. Syrlig Citroncurd. 0kommentarer. Denna curden är den bästa jag vet, riktigt mycket citronsmak, så det bränner till lite på tungan i eftermaken
En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta. Jag visste nog inte ens att det kallades Pavlova på den tiden, Det var alldeles i början på 80-talet, så det är ju ett tag sedan och mycket har hänt på matfronten sedan dess
Måndagens lunch testade jag en ny variant av pannkakor, skulle inte kalla de proteinpannkakor för det är inget proteinpulver och är inte heller bananpannkakor
Blanda alla ingredienser och låt stå några minuter så att fiberhusket får svälla. Grädda cirka sex små pannkakor (de är väldigt mättande) i smör i stekpanna på låg- till medelvärme
Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen