1. Blötlägg gelatinen i kallt vatten. Vispa grädde. Vispa också gulor och socker till skum.
2. Hetta upp juicen i en kastrull. Flytta kastrullen från plattan och lös upp den urkramade gelatinen i juicen. Tillsätt chokladen i bitar och rör om tills chokladen smälter.
3. Blanda den aningen svalnade chokladblandningen i vispgrädden och blanda därefter i äggule-sockerskummet. Låt stelna i kylskåp i ca en timme.
4. Mosa de aningen frusna jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer. Tunna ut blandningen med apelsinjuice och smaksätt med socker.
5. Fördela moussen och såsen i glas. Dekorera med riven choklad och citronmeliss.
Och vispa tills du kan vända bunken upp och ner utan att det rör sig. Strö över mandel och socker. Gör moussen genom att smälta chokladen och blanda med gulan
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.