- skär upp purjolöken och stek den tillsammans med vitlök, timjan och salt i olivolja och smör på medel temperatur
- Häll ner 4 dl vatten och låt koka i 40 min
- Koka spagettin
- Vispa ägget och häll ner parmesanosten
- Ta liten av pastavattnet och häll ner tillsammans med ägget och parmesanen
- Blanda pastan och pujulöks röran för att sedan hälla på parmesan röran
Igår blev det PastaallaCarbonara här hemma hos oss. Jag gjorde förstås min carbonara glutenfri med thailändska risnudlar (märke King Soba), men du väljer naturligtvis vilken pasta du vill
- Blada pasta och purjolöks röran för att sedan hälla på parmesan röran - Massor med purjolök. - Vispa ägget och häll ner parmesanen, ta ca 1/5dl pasta vatten och blanda till en krämig sås
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
Det finns säkert miljoner recept för hur du ska tillaga den perfekta PastaCarbonaran. Men detta recept är super enkelt, går snabbt att göra och barnen bara älskar det
Rör ner fläsk och äggblandningen med den kokta pastan. Du behöver4 portioner4 portioner pasta150 g rökt fläskSmör2 ägg1/2 dl vispgrädde1/2 tsk salt1 finhackad vitlöksklyfta3 dl riven ost2 krm svartpepparGör såhärKoka pastan. 4 portioner pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.