Veg Risgrynsgröt
nadineh
nadineh

Veg Risgrynsgröt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl risgryn (väl sköljda i vatten)
  • 1 liter vatten
  • 1,5 liter mandeldryck (osötad)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstång

Beskrivning

    risgrynsgröt (8-10 portioner) så här:

    Mät upp ris, salt och vatten i en stor, tjockbottnad kastrull

    Skrapa ur vaniljstången och lägg i urskrapet plus själva stången och kanelstängerna i grytan

    Koka upp, sänk plattan till medelvärme och låt riset småputtra i ca 12 minuter

    Häll i mandeldrycken och koka upp under omrörning

    Låt gröten koka ihop sakta i ca 40 minuter

    Servera gröten med malen kanel, sirap och mandeldryck

    Gröten håller sig i kylen i ungefär 5 dagar, bara värm den i micron eller i en kastrull när du blir sugen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.