Värt att lyfta igen och framförallt vår favorit pajdeg påkikärtsbotten. Har letat och testa olika recept på nyttigare pajdeg och delade med mig av två bättre recept i höstas
Originalreceptet hittade jag på sidan Foodporn. Jag vet, visst låter det konstigt, en kikärtsbotten. Tillsätt laxen och kräftstjärtarna samt salt, peppar och dill (går att minska/öka mängden på dessa efter smak)
Pajdeg på kikärtor var något helt nytt för mig. Fördela på plåt och baka dem i ugnen i ca 45 min (200 grader). Höj värmen på ugnen till 225 grader. Fördela den sista 1/3 av rödbetorna på fyllningen och smula över fetaosten
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl creme fraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk
Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Dock kanske jag tycker tacopaj kan vara fel ord, då den mer är som en gratäng men gjord i en pajform
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Tänkte att vi från och med nu alltid ska äta något gott på de fredagar då jag har dem. Krämig tacopaj med massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.