Smördegsbakelse med Passionsfruktscurd
Jessie Gunnarsson
Jessie Gunnarsson

Smördegsbakelse med Passionsfruktscurd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt eldorados frysta smördegs plattor
  •   Passionsfruktscurd
  • 60 ml passionsfruktssaft 
  • 4 äggulor
  • 40 gram smör
  • 70 gram smör
  • Mascarpone fyllning 
  • 250 gram mascarpone ost( kyld) 
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl passionsfruktscurd 

Beskrivning

    Gör passionsfruktscurden över ett vattenbad 

    Lägg alla ingredienser i en rostfri skål och sätt över en kastrull med sjudande vatten.

    Vispa och rör hela tiden tills krämen tjocknar, det tar några minuter.

    Häll över i en ren skål och täck över med plastfolie, (över krämen så det ej bildas kondens.

    Mascarpone fyllning 

     

    250 gram mascarpone ost( kyld) 

    1 dl vispgrädde

    3 msk florsocker

    1 dl passionsfruktscurd 



    Vispa ihop alla ingredienser i en skål tills krämen tjocknar och blir spritsbar. 

     

    Följ anvisningarna på paketet och grädda smördegs plattorna.

    När de är färdiggräddade har de puffat upp,lägg en plåt över dem så de blir platta. 

    Dela varje fyrkant i två delar. Spritsa små bollar på första bottnen, lägg på den andra botten och spritsa

    Stryk ut ett lager med passionsfruktscurd på den tredje botten innan du lägger den över frostingen. 

    Garnera med mascarponefrosting, och färska hallon eller jordgubbar. 

    Tänk på att inte låta dem stå för länge i kylskåpet, bäst är att servera direkt när smördegen är frasig. 

    Kram Jessie 

     

     

     

     

     

     

     



     

     

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.