Saltzucchini!
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Saltzucchini!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Källa Tips och Trix
  • Gillar du saltgurka? Då måste du prova saltzucchini!
  • Himla enkelt att fixa och SÅ GOTT
  • På smörgåsen eller som tillbehör till maten.
  • Tar 5 minuter att göra
  • 500 g Zucchini
  • 5 dl kallt Vatten
  • 1 ½ msk Salt
  • Dill (färsk, fryst eller torkad)

Beskrivning

    Häll vattnet i en burk med tättslutande lock.
    Ner med saltet och rör om.
    Skär zucchini i skivor.
    Rör om lite till i saltvattnet och kontrollera så saltet löst sig, annars rör lite till. I med dillen. Jag kör på känn hur mycket dill det ska vara.
    Nu är det dags att stoppa ner zucchiniskivorna. Sätt på locket och skaka om burken lite försiktigt. Ställ in i kylen. Efter ca 10 timmar är den redo att ätas ?
    Håller ungefär 1 vecka i kylskåp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.