Saftig vinbärs kaka med kokostosca
vanessa060706
vanessa060706

Saftig vinbärs kaka med kokostosca

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Kaka
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  •  
  • Fyllning
  • 3 dl frysta vinbär
  •  
  • Kokostosca
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2.5 dl kokos

Beskrivning

    Gör så här:

    1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna en stund.

    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smöret.

    3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner mjölblandningen i smeten. Vispa allt.

    4. Häll kaksmeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Fördela vinbären över smeten.

    5. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 30 min.

    4. Kokostosca: Smält smöret. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Koka blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner kokosen.

    7. Toppa kakan med kokostoscan. Grädda kakan i ytterligare 15-20 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.