Säterbullar
tompalindh
tompalindh

Säterbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 gram Jäst
  • 2 1/2 dl Grädde
  • 1/2 dl Socker
  • 1/2 tsk Salt
  • 3 st Äggulor
  • 750 gram vetemjöl
  • 100 gram Margarin
  • FYLLNING
  • 400 Gram Mandelmassa
  • 200 gram socker
  • 600 gram Äpplemos
  • Kanel blandat med socker.

Beskrivning

    1. Blanda ihop mandelmassan med socker och lite vatten till en
    sprittsbar slät massa.
    2. Lägg massan åt sidan.
    3. Kör ihop a degen.
    4. Dela degen i ca 32 st runda 50 grams bullar låt bullarna vila en liten stund.
    5. Platta till varje bulle kavla ut dom runda.
    Sprittsa eller klicka ut massan plus äpplemoset på varje bulle
    strö över kanel / sockerblandningen
    på varje bullle, knyt ihopa bullarna.
    6. lägg dom i Stora höga muffinsformar.
    7. Jäs bullarna i ca 40 minuter
    8. Pensla med ägg strö över pärlsocker
    9. Bakai 250 grader eller varmluftsugn i 230 grader i ca 8 - 10 minuter.
    Tips glacera med florsocker glacyr när dom har svalnat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.