Kirskålsgratäng | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 l kriskål
  • 16 st potatis
  • 11 st gul lök
  • 12 st sparris
  • 11 dl grädde
  • 11 st ägg
  • 10,5 dl mjukost (på tub)
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 olja till formarna
  • 11 dl riven ost
  • 1 Ingredienser 0,5 l kriskål 6 st potatis 1 st gul lök 2 st sparris 1 dl grädde 1 st ägg 0,5 dl mjukost (på tub) salt svartpeppar olja till formarna Topping: 1 dl riven ost Skriv utGör så här: Sätt ugnen på 190 grader.
  • Blanda samman ingredienserna till äggstanningen  dvs. grädde, ägg, mjukost (valfritt) salt och peppar.
  • Använd en mandolin alt skär potatis, sparris och lök i tunna skivor.
  • Olja/smöra en muffinsform, klä kanterna och botten med potatis. Varva sedan med lök, kirskål, sparris och potatis. Jag gjorde mini gratänger men det går även att göra en stor gratäng.
  • Fördela sedan äggstanningen  i formarna så att den tränger ner i gratängen.
  • Toppa med riven ost.
  • Grädda i ugnen i 15-20 minuter. 
  • Steg 1, Klä formen med potatis och sedan fyll med kirskål, sparris och lök.
  • Steg 2 - Fyll mini gratängerna med äggstanningen och toppa med riven ost.
  • Steg 3 - Servera gratängen som den är med en sallad alt. som tillbehör till grillat.
  • Testa även andra "ogräsrecept" -
  • Nässelsoppa
  • Torka nässlor 
  • Löktarvspesto
  • Tomattatar med löktarvspesto
  • Salsa verde på rädisplast
  • Sparris & ramslök
  • Halstrad pilgrimsmussla med sparris och ramslöksmajonäs
  • Lyssna på podden via Itunes, Spotify eller Acast.
  • Gott till

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.