1 Ingredienser
0,5 l kriskål 6 st potatis 1 st gul lök 2 st sparris 1 dl grädde 1 st ägg 0,5 dl mjukost (på tub) salt svartpeppar olja till formarna Topping: 1 dl riven ost Skriv utGör så här: Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda samman ingredienserna till äggstanningen dvs. grädde, ägg, mjukost (valfritt) salt och peppar.
Använd en mandolin alt skär potatis, sparris och lök i tunna skivor.
Olja/smöra en muffinsform, klä kanterna och botten med potatis. Varva sedan med lök, kirskål, sparris och potatis. Jag gjorde mini gratänger men det går även att göra en stor gratäng.
Fördela sedan äggstanningen i formarna så att den tränger ner i gratängen.
Toppa med riven ost.
Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Steg 1, Klä formen med potatis och sedan fyll med kirskål, sparris och lök.
Steg 2 - Fyll mini gratängerna med äggstanningen och toppa med riven ost.
Steg 3 - Servera gratängen som den är med en sallad alt. som tillbehör till grillat.
Testa även andra "ogräsrecept" -
Nässelsoppa
Torka nässlor
Löktarvspesto
Tomattatar med löktarvspesto
Salsa verde på rädisplast
Sparris & ramslök
Halstrad pilgrimsmussla med sparris och ramslöksmajonäs
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.