Rådjursbolognese
the.real.cg
the.real.cg

Rådjursbolognese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ?
  • Pasta
  • Olivolja
  • Lök
  • Vitlök
  • Selleri
  • Morot
  • Tomatpuré
  • Rådjursfärs
  • Timjan
  • Lagerblad
  • Sjöpung (umamifond)
  • Trattkantareller
  • Rödvin
  • Krossade tomater
  • Köttfond
  • Smör
  • Salt
  • Turbopeppar
  • Mexikansk oregano
  • Västerbottensost

Beskrivning

    ?
    Finhacka lök,vitlök och selleri. Grovriv 1 morot.

    Fräs grönsakerna i olja till de börjar mjukna.

    Tillsätt tomatpuré och fräs runt.

    Ta ur grönsaksblandningen och lägg i rådjursfärsen och bryn den med lite turbopeppar.

    När färsen är brynt läggs grönsakerna tillbaka och får sällskap med sjöpung, grovt mortlade trattkantareller och nymald svartpeppar

    Tillsätt rödvin, krossade tomater, vatten timjan, lagerblad, oregano och köttfond. Låt sjuda 25-30 min.

    Gå i med en klick smör och smaka av med salt och turbopeppar.

    Koka pasta något kortaere än anvisning på förpackningen.
    ??
    Servera rådjursbolognesen med nykokt pasta. Toppa med riven Västerbottensost ?

    Om du uppskattar detta inlägget skulle jag bli superglad om du,

    Följer @the.real.cg.lagar.mat på Instagram ✨

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.