1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl.
Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja till tomatsåsen. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Sjud i 5–10 minuter. Smaka av med socker, salt och nymald svartpeppar.
3. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut.
4. Bred ut ett jämnt lager tomatsås på pizzabottnen. Lägg på några skivor getost, rödlök och cocktailtomater. Strö över pinjenötterna. Ringla över honung och baka mitt i ugnen i 15–20 minuter. Garnera pizzorna med oregano och nymald svartpeppar.
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Sprid tomatpuré, vitlök, crème fraîche och curryn över pizzan. Baka pizzan i botten av ugnen på 250 grader i 6 till 7 minuter. 2 Färdiga kylda pizza bottnar. 1 Påse riven pizzaost
Fredag och idag kanske ni är sugna på pizza. Godaste pizzan är ju faktiskt den du gör själv och har du aldrig prövat den här LCHF-varianten så tycker jag du ska göra det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.