Pizza Parma (Fathead)
annagl
annagl

Pizza Parma (Fathead)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g riven mozzarella-ost
  • 1 msk färskost
  • 1 dl mandelmjöl + 1/2 msk pofiber ELLER 0.8 dl fett-reducerat mandelmjöl + 1 msk Crème fraîche
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • Olivolja
  • TOPPING
  • 2-3 msk tomatsås
  • 30 g riven parmesan
  • 30 g riven ost (Jarlsberg)
  • 2 skivor Parmaskinka
  • Ruccula

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader pizza-varmluft (varmluft med streck under).

    Värm riven mozzarella och färskost i en teflonpanna på medellåg värme. Använd en slickepott i böjlig silicon att röra med tills allt smält ihop (se bild ovan).

    Blanda mandelmjöl, ägg och vitvinsvinäger i en bunke.
    Använd degkrokar eller en gaffel och slickepott för att få ihop degen ordentligt.

    Ta olivolja på händerna och tryck ut degen till en rund pizzabotten på bakplåtspapper, den ska bli cirka 25 cm i diameter.

    Pricka med en gaffel och grädda i ugnen 10 minuter eller tills gyllene och ta ut.
    Bred ett tunt lager tomatsås på pizzan. Fördela osten (Parmesan & riven ost) och grädda 5-10 eller tills osten smält och fått en fin yta.

    Smula över oregano. Riv parmaskinkan i bitar och fördela. Toppa med ruccula.

    http://www.ketolivet.se/huvudratt/pizza-parma-fathead-lchf-recept/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.