Grovhacka mandel och blanda alla Ingredienser i en kastrull. Låt det bli tjockt inte koka!
Bred ut på bakplåtspapper lika stor som Norrbotten. Tänk på att den flyter ut mycket. Grädda i 200 grader i 10 minuter.
Koka allt till kolasåsen tills den blir tjockare.
Fyllning 1:a botten aprikodpure + vispad grädde. Mandelbotten vispad grädde + kolasås.
Sista botten på.
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Då vet ni att Catarina König vann med denna finaltårta, eller Catarinatårta som den kallas. En tårta med citronbottnar, fylld med passionscurd och hallonmousse och slutligen täckt med en underbar vit chokladfrosting
Så jag bestämde mig för att testa göra en stor tårta på muffinsreceptet när jag fyllde år. Bre ut Propud vanilj på understa lagret, sedan kokta hallon (eller önos lågkalori hallonsylt) på det andra lagret och till sist vispa grädde och klä tårtan i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.