Marängsviss

Vem kan motstå en smarrig marängsviss? Denna klassiska efterrätt är perfekt att servera vid alla slags festliga tillfällen. Garanterad succé!

marängsviss maräng marängsviss grädde marängsviss chokladsås marängsviss kakao marängsviss lyx marängsviss laktosfri marängsviss med jordgubbar marängsviss med hallon marängsviss med choklad marängsviss med citron

Marängsviss - favoritdesserten hos både stora och små


En marängsviss är toppen när du väntar gäster - denna dessert är nämligen lika enkel att göra som den är god. Varva maräng, vispad grädde, glass, chokladsås och banan så har du en efterrätt som är omtyckt av de flesta. Även färska bär är gott att ha i, variera med det du gillar bäst!

Marängsviss kallades förr i tiden för hovdessert och serverades då med färska bär och flagad mandel.

Det finns även en engelsk variant, som kallas för Eton mess och har funnits sedan 1800-talet. Den tros ha sitt ursprung vid Eton college och serveras än idag vid en årlig kricketmatch mot rivaliserande Harrow School. Precis som sin svenska motpart görs Eton mess på maräng, grädde eller glass. Men i England serveras desserten oftast med jordgubbar snarare än banan.

Toppkommentarer i marängsviss

Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset
530

“Hur gör man för att spara recepten jag trycker på spara men det sparas inte 😞😭”

Se recept

Toppanvändare i marängsviss

Visa alla toppanvändare